Toyota запатентувала кермо, що збільшується та зменшується
Toyota запатентувала кермо, що збільшується та зменшується
11.02.2022

У базі відомства відомства за патентами та товарними знаками США (United States Patent and Trademark Office) зареєстровано заявку від японської корпорації Toyota. Це інноваційна технологія тактильної віддачі – рульове колесо може становити більше або менше в діаметрі.

Про це сьогодні, 11 лютого, повідомляє Аutoevolution.

За задумом винахідників, кермо може ставати більше або менше за певних випадків. Наприклад, якщо водій відволікся від дороги або робить маневр, який «розумна» система вважатиме небезпечним, тоді рульове колесо «надувається» і стає більшим у розмірах, в такий спосіб попереджаючи про небезпеку. Крім того, наводяться конкретні ситуації, в яких кермо може збільшуватися в розмірах: якщо водій здійснює надто різке перестроювання, або на повороті виїжджає на зустрічну смугу руху - у цьому випадку кермо також реагує на дії водія.

У патентній заявці зазначається, що новою технологією можуть оснащуватися сучасні автомобілі, які мають широкий арсенал електронних асистентів. Система працює в комплексі з радарами, камерами та безліччю датчиків і ґрунтується на штучному інтелекті, який збирає та аналізує дані. Судячи з опублікованих схем, в саме кермо вбудований невеликий насос, який відповідає за збільшення обода. До речі, деякі експерти припускають, що у нової розробки Toyota є всі шанси з'явитися на серійних машинах, проте поки що тільки як опція.

Джерела: Аутоеволюція, USPTO.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані