Розмитнення авто через «Дію»: названо нові терміни запуску послуги
Розмитнення авто через «Дію»: названо нові терміни запуску послуги
01.02.2022

Запуск послуги розмитнення автомобілів за допомогою програми «Дія» перенесли практично на рік: за словами міністра Мінцифри Михайла Федорова, вона почне працювати в Україні до кінця 2022 року.

Про це сьогодні, 1 лютого, повідомляє Аutoconsulting.com.ua.

Появу послуги розмитнення авто через «Дію» прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував ще у травні 2021 року. У прийнятій пізніше ухвалі Кабміну значився конкретний термін активації послуги – 2 грудня 2021 року (з тестуванням до 31 грудня 2023 року). Проте у грудні її запуск не відбувся. Нарешті, через 2 місяці, Федоров повідомив, що терміни реалізації проекту перенесені практично на рік.

За словами міністра, "зараз над цим питанням має попрацювати парламент: дана процедура потребує законодавчого оформлення".

Оскільки Верховна Рада пішла на канікули через черговий спалах коронавірусу, вирішення питання знову затягується.

Теоретично розмитнення ввезених в Україну машин за допомогою "Дії" буде справою нескладною. Власнику транспортного засобу знадобиться відправити у сервіс всі необхідні для процедури документи, подати в електронній формі заявку та провести митні платежі. Оформлення транспортного засобу завершиться в автоматичному режимі.

Джерело: Autoconsulting.ua

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані