Засновник Nikola активно продає акції компанії
Засновник Nikola активно продає акції компанії
27.12.2021

Після того як Тревор Мілтон, який запустив у червні минулого року стартап з виробництва електровантажівок Nikola Motors, висунули звинувачення в шахрайстві і присудили виплатити величезний штраф, засновник почав активно продавати свої акції в компанії. Хоча Мілтон залишив посаду генерального директора ще у вересні 2020 року, активно продавати активи він почав лише цього літа, після проведеного розслідування та висунутих звинувачень. Сумарно з кінця літа цього року він уже продав акцій на 184 мільйони доларів.

Ключовою причиною таких квапливих дій називають саме порушення кримінальної справи. Остаточне рішення суду у справі Тревора Мілтона очікують до кінця поточного року, до цього часу його звільнено під заставу в 100 млн доларів. Якщо колишнього гендиректора Nikola Motors визнають винним, то йому загрожує конфіскація всього майна, мільярдний штраф, а також тюремний термін.

Нагадаємо, що в перші місяці запуску стартапу компанії вдалося досягти показника капіталізації на рівні 30 мільярдів доларів. Через рік, після того, як Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) США звинуватила компанію у введенні інвесторів в оману щодо власних виробничих можливостей, технологічних досягнень, домовленостей та замовлень, виробництва водню, капіталізація компанії впала до $4,5 млрд.

Щодо самої компанії, то вона поступово повертає собі репутацію. Керівництво визнало звинувачення комісії, погодилося виплатити штраф у розмірі 125 мільйонів доларів, а також надаватиме допомогу у поточних розслідуваннях та судових процесах.

Так, незважаючи на проблеми, автовиробник поставив дві перші електричні вантажівки Tre BEV для американської компанії TTSI, а також дві вантажівки Tre FCEV на водневих паливних елементах у рамках пілотного проекту. Тестуватимуть електромобілі в портах Лонг-Біч та Лос-Анджелеса. У разі позитивних результатів компанія отримає замовлення на найближчі два роки в обсязі 30 електричних вантажівок та 70 водневих.

Крім того, у вересні Nikola уклала договір про співпрацю з італійською промисловою компанією IVECO. Згідно з договором, виробник повинен поставити замовнику 25 електровантажівок від Nikola.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані