До 2030 року Nissan випустить 23 новинки
До 2030 року Nissan випустить 23 новинки
27.12.2021

Японський автоконцерн Nissan представив нову стратегію розвитку на найближчі 9 років. Програма називається Nissan Ambition 2030 та передбачає великі інвестиції в електрифікацію модельного ряду. Зокрема, представники бренду заявили, що протягом 5 наступних років виробник планує вкласти в галузь близько 17,6 мільярда доларів. Також, згідно з новою стратегією, до 2030 року модельна лінійка поповниться 23 новинками, серед яких 15 чистих електрокарів та 8 гібридів із силовою установкою e-Power.

m4-1.jpg

У найближчих планах Nissan суттєві технічні перетворення. З уже озвученого:

·      масове використання твердотільних акумуляторів;

·      розробка нових технологій автономного керування.

Твердотільні акумулятори на відміну від вже звичних літій-іонних мають велику ємність, а значить, їх заряду вистачає на більший запас ходу. Крім того, такі батареї швидше заряджаються і їхнє виробництво помітно дешевше. Компанія планує розпочати виробництво ASSB у 2024 році. Саме на цей час очікується завершення будівництва заводу в Йокогамі. До 2030 року Nissan планує виробляти на рік до 130 гігават-годин батарей.

Щодо модернізації системи автономного управління, то згідно з програмою розвитку за 5 найближчих років фірмовий автопілот ProPilot встановлять більш ніж на 2,5 мільйона автомобілів Nissan та Infiniti. А до 2030 року усі без виключення нові моделі отримають лідари нового покоління.

Nissan – один із тих великих автомобільних виробників, який однозначно виступає за електрифікацію ринку. Протягом найближчих 20 років концерн планує повністю відмовитися від використання двигунів внутрішнього згоряння. Тому за рахунок великих вкладень вже за 5 років концерн планує суттєво збільшити продаж електромобілів. Так, згідно з планом, до 2026 року в Європі обсяги продажів електрокарів у загальній кількості продажів бренду мають становити 75%, на внутрішньому японському ринку – 55%, у КНР – 40%. А ось у США показника на рівні 40% японці планують досягти не раніше, ніж до 2030 року.

Нагадаємо, що раніше подібну стратегію розвитку озвучив ще один японський бренд – Toyota. Вони планують до 2030 року залишити на ринку Європи виключно електрокари та гібриди, а ще за 5 років – повністю прибрати із найбільшого китайського ринку всі традиційні неелектрифіковані авто. І це при тому, що глава Тойоти неодноразово виступав із заявами, що концерн не підтримує тренд електрифікації та працює над розробками водневих технологій.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані