BMW восьмий рік поспіль стає провідним експортером автомобілів у США
BMW восьмий рік поспіль стає провідним експортером автомобілів у США
16.02.2022

У 2021 році концерн BMW виробив 433 810 автомобілів на своєму заводі в штаті Південна Кароліна. З них 257 876 було продано за межами США, що зробило BMW найбільшим автомобільним експортером автомобілів в Америці восьмий рік поспіль.

Про це сьогодні, 16 лютого, повідомляє Carscoops.

Американський завод BMW відправив на експорт майже 60% всіх вироблених автомобілів. За словами виробника, це становить понад $10,1 млрд.

«Вихід на перше місце з експорту автомобілів із США у вартісному вираженні завершує дуже успішний рік для заводу BMW у Спартанбурзі. Я неймовірно пишаюся нашими співробітниками та тією стійкістю, яку вони продемонстрували минулого року, — каже президент та головний виконавчий директор BMW Manufacturing Роберт Енгельхорн. – Це досягнення демонструє надійне партнерство BMW з цим штатом та його незмінну відданість США».

Завод у Спартанбурзі (Південна Кароліна) виробляє кросовери BMW X3, X3 M, X4, X4 M, X5, X5 M, X6, X6 M та X7. Автомобілі відвантажуються у 120 країн світу, в основному через порт Чарльстон у Південній Кароліні, менша частина доставляється залізницею до Канади.

До п'ятірки найбільших одержувачів автомобілів у 2021 році увійшли Китай (24,1% обсягу експорту), Німеччина (12,3%), Південна Корея (9,4%), Канада (5,6%) та Велика Британія (5,4%).

Проте завод працює і на внутрішній ринок. 179 840 автомобілів, вироблених в Південній Кароліні, склали більше 53% продажів BMW в США. Двома лідерами продажів були X3 та X5.

BMW відкрив свій завод у Спартанбурзі у 1992 році. Нині у ньому працює понад 11 тис. людей, максимальна потужність становить до 450 тис. автомобілів на рік.

Джерела: Carscoops, BMW.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані