Volkswagen повернувся до рівня 2011 року
Volkswagen повернувся до рівня 2011 року
12.01.2022

Volkswagen Group повідомила про найнижчі показники продажів за 10 років у 2021 році – 8,9 млн поставок.

Про це сьогодні, 12 січня, повідомляє Reuters.

Продажі бренду Volkswagen впали на 8,1% – трохи менше 4,9 млн одиниць, при цьому найбільше падіння сталося в Китаї – 14,8%, хоча продажі акумуляторних електромобілів у країні зросли вчетверо.

"У надзвичайно складних умовах Volkswagen досяг задовільних результатів продажів, – сказав директор з продажу та маркетингу VW Клаус Зеллмер, – але величезний вплив дефіциту чіпів на виробництво не вдалося повністю компенсувати".

Практично одночасно Daimler повідомив, що продажі Mercedes-Benz впали на 5% у 2021 році; марка вперше за п'ять років поступилася своєю "короною" BMW.

Показники виробників автомобілів преміум-класу були низькими в Європі: у брендів BMW і Mini зростання склало всього 3,9%, а у Mercedes-Benz – падіння склало 11,2%.

Продаж гібридних або повністю електричних автомобілів виріс по всій галузі, особливо в Європі, де вони склали п'яту частину поставок. У Volkswagen Group електромобілі з акумуляторними батареями склали 5,1% продажів, що вдвічі більше ніж минулого року, але становить лише 50% від довгострокових планових показників.

Джерела: Reuters, Daimler AG

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані