У 2022 році очікується зростання цін на електромобілі
У 2022 році очікується зростання цін на електромобілі
26.12.2021

Американська консалтингова компанія Bloomberg New Energy Finance (BNEF), що спеціалізується на дослідженні тенденцій на глобальному енергетичному ринку, повідомила, що середня ціна літій-іонних батарей за останній рік знизилася з $140 до $132 за кіловат-годину. Проте немає підстав припускати, що у майбутньому зниження цін на електроенергію продовжуватиметься. За умови збереження тренду зростання цін на літій вартість електромобілів може підвищитися у 2022 році, заявляє Bloomberg NEF.

m1-1.jpg

У порівнянні з показниками 2010 року ціни літій-іонних акумуляторів у 2021 році знизилися в середньому на 89%. У 2021 році вартість літій-іонних батарей перевищила 1200 $ за кВт-год.

Вартість батарей електромобілів сягає близько 118 $ за кіловат-годину. На думку аналітиків, причиною зниження цін стало використання меншої кількості дорогого кобальту в катодах на основі нікелю.

За прогнозами BNEF, до 2024 року ціни на акумулятори можуть знизитись до 100$ за кВт-год. Такий цінник дозволить електромобілям урівняти вартість з автомобілями, оснащеними ДВЗ. Проте, останнім часом на ринку спостерігається тенденція зростання цін на літій. Вищі ціни на сировину можуть спричинити збільшення вартості кінцевого продукту до 135 $ за кВт-год.

Експерти прогнозують, що якщо найближчим часом ціни на літій будуть продовжувати зростати, то золота ера з батареями вартістю 100$ за кВт-год пересунеться як мінімум на два роки. Якщо тренд зростання цін на літій триватиме, то до 2022 року також підвищиться вартість нових електромобілів.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані