Toyota Corolla Cross на українському ринку
Toyota Corolla Cross на українському ринку
19.12.2021

В Toyota Motor Corporation розповіли про особливості кросовера Corolla Cross для ринку Європи. Виробник також згадав, у чому полягає відмінність автомобіля від глобальної моделі. Як повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на пресслужбу Toyota, в Україні Toyota Corolla Cross варто очікувати восени 2022 року.

m1-1.jpg

Новий кросовер доповнює сімейство Corolla (хетчбек, універсал та седан), а також розширює SUV-лінійку марки. Зовні європейський варіант Toyota Corolla Cross відрізняється від глобальної моделі діодною оптикою, такою ж, як і у топової комплектації SUV для ринку Японії. Габарити автомобіля складають 4460х1825х1620 мм, довжина колісної бази – 2,64 метра. У європейській лінійці позашляховиків марки новинка посідає місце між Toyota C-HR та Toyota RAV4.

Головною відмінністю в салоні нової моделі стала найбільша в сегменті цифрова приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма. Також автомобіль відрізняється наявністю вдосконаленої інформаційно-розважальної системи з новим процесором та сенсорним екраном на 10,5 дюйма. У версіях інших регіонів розмір дисплея значно менший.

m1-3.jpg

Європейська Corolla Cross оснащена системою T-Mate, яка поєднує пакет безпеки Toyota Safety Sense останнього покоління та системи активного водіння і допомоги водієві.

m1-2.jpg

Toyota Corolla Cross для європейського ринку стане першим кросовером марки, оснащеним повністю гібридною силовою установкою 5-го покоління. ДСУ складається з дволітрового бензинового ДВЗ сімейства Dynamic Force, електромотора та електромеханічного варіатора, які разом дають 197 кінських сил.

Модель можна придбати з переднім (FWD) або повним інтелектуальним приводом (AWD-i). В обох варіантах кросовер розганяється до 100 км за 8,1 секунди. Батарея завдяки удосконаленим літій-іонним акумуляторам стала більш ємною і на 40% легшою, ніж раніше.

m1-4.jpg

Варто також відзначити, що Toyota, на відміну від інших автовиробників, не переходить на нові типи акумуляторних батарей. Компанія продовжує використовувати нікель-металогідридні АКБ, які з'явилися на седані Prius першого покоління наприкінці 1990-х років.

Японський автовиробник заявив, що постачання кросоверів Toyota Corolla Cross дилерам розпочнеться восени 2022 року. За попередньою інформацією, нову модель Toyota в Україні можна очікувати вже у вересні.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані