ТОП-10 найпотужніших автомобілів сучасності
ТОП-10 найпотужніших автомобілів сучасності
Огляди 10.12.2021

Сучасний автопром у поєднанні з інноваційними технологіями створюють такі продукти, існування яких лише кілька років тому могло здатися справжнім безумством. Це можна сказати і про ідею створення звичайного серійного автомобіля, під капотом якого ховатиметься двигун потужністю понад 1000 кінських сил. Сьогодні імениті автомобільні бренди все частіше випускають новинки з такими надзвичайними технічними характеристиками. У нашому рейтингу найчастіше зустрічаються гіперкари, і що цікаво – за тотальної електрифікації автомобільного ринку настільки потужні екземпляри досі оснащують двигунами внутрішнього згоряння.

Aspark Owl

Один із небагатьох повністю електричних представників у нашому рейтингу. Ефектне дводверне купе японського походження підкорює саме технічними характеристиками. Силовий агрегат, що складається з чотирьох електромоторів, видає загальну потужність 2012 кінських сил і 2000 Нм. Тільки на одному заряді батареї гіперкар здатний проїхати приблизно 450 км.

Aspark Owl 1.jpeg

Творцям знадобилося 6 років, щоб розробити та запустити продажі Aspark Owl. Але результат безперечно вартував такого тривалого очікування. Гіперкар максимально розвиває неймовірні для електромобілів 400 км/год. До першої сотні авто розганяється менш ніж за 2 секунди. Причому, за твердженням виробника, таких динамічних характеристик було досягнуто на дорожніх шинах.

Загалом бренд випустив лише 50 екземплярів купе. Вартість одного стартує від 2,9 мільйона євро.

Aston Martin Valkyrie

Гібридний гіперкар Valkyrie розроблений разом з Red Bull Advanced Technologies. Ключова його відмінність – поєднання найпотужнішого 6,5-літрового атмосферника V12 та електромотора загальною потужністю 1155 кінських сил.

m5-1.jpg

Виробник планує випустити 150 екземплярів, кожен з яких коштуватиме приблизно 3 мільйони доларів. Також наступного року у продаж надійде родстер Valkyrie Spider. Тираж останнього – лише 85 одиниць.

Bugatti Chiron Super Sport

Ще один потужний автомобіль, представлений цього року. Купе оснащується двигуном W16 із чотирма турбокомпресорами потужністю 1600 кінських сил, який розганяє автомобіль до 440 км/год. До перших 200 км/год купе прискорюється лише за 5,8 секунди. Зовні гаряча новинка відрізняється від версії Chiron Super Sport 300+ новим дифузором, оригінальними колесами, зміненими вихлопними патрубками, подовженою задньою частиною кузова.

m5-2.jpg

Преміальний виробник планує випустити лише 9 екземплярів купе вартістю від 3,2 мільйона євро кожне. У продаж гіперкар надійде 2022 року.

Hennessey Venom F5

Гіперкар американського походження оснащений 6,6-літровим бітурбо V8 потужністю 1817 кінських сил та 1617 Нм крутного моменту. Купе, згідно з паспортом, розганяється до першої сотні лише за 2,6 секунди. Максимально автомобіль розвиває 500 км/год. Виробник планує випустити всього 24 екземпляри. Незважаючи на вартість у 2,1 мільйона доларів, вже весь тираж авто замовлений.

m5-4.jpg

Koenigsegg Jesko

Модель є не тільки найшвидшим автомобілем у лінійки шведського бренду за всю його історію, а й наймасовішим. Виробник планує зібрати 125 екземплярів моделі. Цінник кожної – 2,85 мільйона доларів. Усі автомобілі вже розкуплено, а щасливі власники отримають свої мегакари вже навесні 2022 року.

m5-3.jpg

Продуктивність 5-літрового V8 здатна досягати 1600 кінських сил та 1500 Нм, максимальна швидкість досягає 500 км/год. Також Jesko відрізняється 9-ступінчастою коробкою передач Light Speed Transmission із шістьма зчепленнями та абсолютно без синхронізаторів. Виробник гарантує, що швидкість перемикання передач здивує кожного.

Lotus Evija

Це перший електромобіль британської марки Lotus, яка переживає період підйому. Новий флагманський гіперкар оснащений чотирма електродвигунами загальною продуктивністю 2029 кінських сил, що робить його найпотужнішим дорожнім авто.

m5-6.jpg

Салон автомобіля нагадує стилістику гоночних машин 1950-х років, а кермо та панель управління – гоночні авто Формули-1. Наклад цього гіперкара також обмежений: всього зберуть 130 екземплярів. Запуск виробництва планувався на 2020 рік, але через пандемію виробнику довелося перенести реалізацію проекту. Цінник стартує від 2,1 мільйона доларів.

Lucid Air

Це перший електромобіль, випущений Lucid Motors. Новинку виробник представив публіці ще у 2016 році у форматі концепту, а повноцінна версія вийшла на американський ринок лише влітку 2021 року. Розробники позиціонують свій гіперкар як основного конкурента Tesla Model S.

m5-7.jpg

Модифікація Air Dream Edition Performance отримала два електромотори сумарною потужністю 1111 кінських сил та батарею ємністю 113 кВтг. Розганяється електрокар до першої сотні за 2,5 секунди, гранична швидкість обмежена електронікою на позначці 270 км/год. На одному заряді Lucid Air проїжджає 758 км. Вартість електромобіля на американському ринку – від 169 тисяч доларів.

Mercedes-AMG One

Німецький преміальний бренд анонсував гіперкар ще у 2017 році, але з низки причин власники отримають свої авто не раніше наступного року. Project One виробник позиціонує як перший автомобіль Формули-1, допущений до їзди дорогами загального користування.

m5-5.jpg

Гіперкар порадує власників гібридною силовою установкою, що складається з 1,6-літрового бензинового V6 та чотирьох електродвигунів, загальною потужністю 1200 кінських сил. Попередньо озвучена гранична швидкість – 350 км/год. Наклад моделі – 275 штук, але всі вже розпродані.

Tesla Model S Plaid

Вже важко уявити будь-який автомобільний рейтинг без моделей американського бренду Tesla. Хоча у списку найпотужніших гіперкарів американський представник виглядає скромніше і практично. Модифікація Model S Plaid має віддачу на рівні 1034 кінських сил, до сотні розганяється за 2,1 секунд, максимально розвиває 321 км/год і проїжджає без підзарядки 627 км.

Tesla Model S Plaid.jpeg


Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані