Tesla програла конкуренцію у Китаї місцевому гравцю
Tesla програла конкуренцію у Китаї місцевому гравцю
04.02.2022

Американська компанія з виробництва електрокарів важко витримує конкуренцію на ринку Китаю. У той час як китайський виробник BYD нарощує продажі, Ілон Маск втрачає частку ринку.

Про це 2 лютого повідомив Gizmochina.

Як свідчить галузева статистика, Tesla зберегла лідируючі позиції щодо продажу електромобілів на світовому ринку за підсумками 2021 року. Однак у Китаї Tesla посідає друге місце, зумівши продати 50 тис. машин. В одному листопаді компанії BYD вдалося продати понад 90 тис. автомобілів; зростання продажів за підсумками місяця склало близько 250%.

Кілька років тому Tesla висміювала продукцію BYD, а Ілон Маск казав, що не вважає китайців своїми конкурентами. Зараз експерти бачать, за рахунок чого BYD збільшить обсяги продажів і зможе скласти конкуренцію Tesla на зовнішньому ринку.

За словами засновника BYD Ван Чуаньфу, компанія має великі амбіції - до 2025 року стати виробником електроавтомобілів у світі номер один.

Зараз у п'ятірці лідерів за обсягом продажів електрокарів перше місце займає Tesla, на другому – BYD, далі йдуть Geely, Porsche та Ford.

Джерела: Gizmochina, Mydrivers.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані