Представлено нову Mazda 2 для європейського ринку
Представлено нову Mazda 2 для європейського ринку
Огляди 16.12.2021

Японський виробник опублікував перші офіційні фото моделі Mazda 2 четвертого покоління. Цікаво, що від Мазди тут хіба що шильдики, оскільки решта максимально нагадує хетчбек В-класу Toyota Yaris актуального покоління. Новинка буде доступна виключно у гібридній модифікації.

m1-1.jpg

Mazda та Toyota давно реалізують спільні технічні проекти, тому таким перебігом подый вже не здивували. Цікаво, що раніше для американського ринку таким чином представили Yaris, який, по суті, максимально копіює Mazda 2 тільки з іншими шильдиками.

Виробник порадує європейських покупців не лише гібридною установкою. Новий хетчбек став ще компактнішим, хоча в салоні та в багажнику місця навпаки додалося. Нові параметри:

·      довжина – 394 см;

·      ширина – 174,5 см;

·      висота – 147 см;

·      відстань між колесами – 256 див.

Силова установка Mazda Yaris порадує дуже низькою витратою палива – 3,8 л на 100 км у змішаному циклі. Гібрид отримає 1,5-літровий бензиновий ДВЗ та електромотор сумарною потужністю 116 кінських сил. Пару двигунам складе варіатор, а от системи повного приводу, як у Яріса, не передбачено. До сотні новий хетчбек буде розганятися за 9,7 секунд, а гранична швидкість обмежена позначкою 175 км/год.

m1-3.jpg

Якщо зовні моделі змінили хіба що форму решітки радіатора, то всередині додалося місця, з’явилася цифрова приладова панель з трьома дисплеями. Об’єм багажника також збільшився на 66 л.

m1-4.jpg

На появу хетчбека В-класу у дилерів очікують вже навесні 2022 року. Ціни виробник поки не називає, відомо лише, що покупцям запропонують три варіанти комплектації – Pure, Agile, Select. Актуальний Toyota Yaris у Німеччині продається за цінами від 21 000 євро.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані