Porsche 718 EV вимагає перебудови заводу
Porsche 718 EV вимагає перебудови заводу
22.02.2022

Німецький автовиробник Porsche має намір перебудувати основний завод у Цуффенхаузені для виробництва електромобілів. У модернізацію планується вкласти близько €500 млн.

Про це сьогодні, 22 лютого, повідомляє Carscoops.

Тепер по сусідству з легендарним 911 та Taycan на конвеєрі пропишеться нове покоління 718, до якого входить купе Cayman та кабріолет Boxster. Електрокари збудують на платформі PPE, а їх зовнішність можуть виконати в стилістиці недавнього концепту Mission R. Крім того, на тій же архітектурі розроблено й електричний кросовер Macan EV, який планують випускати на іншому заводі в Лейпцигу.

Porsche 718 EV стане на конвеєр у 2023 році, майже одночасно з Macan EV. До 2025 року електромобілі повинні становити третину загального обсягу реалізації бренду. До 2030-го німці мають намір домогтися двох третин «зелених» машин у загальному обсязі продажів марки. Чи не останнім носієм ДВС через кілька років може стати 911, на якому бензинові силові агрегати залишаться до кінця десятиліття.

Як уже згадувалося, за основу може бути взятий концепт Mission R. В основі його силової установки два електродвигуни, що сумарно розвивають 680 кінських сил. Причому віддачу можна тимчасово підвищити до 1088 к.с. у спеціальному режимі. Першу сотню автомобіль розмінює за 2,5 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 300 км на годину. Споряджена маса – 1655 кг.

Джерела: Carscoops, InsideEVs.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані