Lotus відкрив підрозділ по створенню унікальних спорткарів
Lotus відкрив підрозділ по створенню унікальних спорткарів
10.02.2022
Британська автомобілебудівна компанія Lotus створила новий підрозділ Advanced Performance (LAP), який, окрім розробки програм індивідуалізації під конкретних клієнтів, займеться розробкою та випуском унікальних спорткарів.

Про це сьогодні, 10 лютого, повідомляє Lotus.

Директором нового підрозділу став Саймон Лейн, котрий раніше очолював аналогічний відділ Q by Aston Martin. Саме під його керівництвом п'ять років тому було випущено спеціальну версію Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition, присвячену військово-повітряним силам Її Величності. Створення LAP є частиною масштабної трансформації Lotus із національного виробника спортивних машин у світовий бренд.

Перед новим підрозділом поставлено найширше коло завдань: від організації заходів для клієнтів, розробки аксесуарів та персоналізації серійних машин, до екскурсій виробничими лініями бренду, а також академія водіння Lotus.

Проте основний упор LAP робитиме на створенні унікальних автомобілів, робота над якими вестиметься окремо від основної лінійки. Так, першою новинкою стане болід із відкритими колесами та величезним антикрилом у стилі автомобілів Can-Am. Це знаменита гоночна серія Canadian-American Cup, яка у 1970-х роках могла посперечатися за популярністю із «Формулою-1». Судячи з представленого тизеру, автомобіль отримає дуже широкі покришки та два великі патрубки вихлопної системи, які дають зрозуміти, що машина буде оснащена двигуном внутрішнього згоряння.

Джерела: Lotus, MotorAuthority.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані