Lexus працює над конкурентом Porsche
 Lexus працює над конкурентом Porsche
09.02.2022

Після того як минулого тижня Lexus представив публіці свій перший серійний електрокар, бренд опублікував в інтернеті фотосесію Lexus Electrified Sedan Concept. До кінця року японський виробник випускатиме електромобілі у всіх основних сегментах.

Про це сьогодні, 9 лютого, повідомляє InsideEVs.

Японський бренд опублікував кілька фотографій концепту Lexus Electrified Sedan. Швидше за все це електрична версія Lexus IS. Тим не менш, незважаючи на відповідність вимогам часу – електрична тяга, – зовні Electrified Sedan Concept дотримується відомих дизайнерських рішень інших моделей Lexus.

У профіль концепт нагадує бензиновий автомобіль IS. Кузов відрізняється менш вираженим багажником, а задні стійки мають більший нахил. Схоже, що Lexus вирішив відповісти Porsche Panamera.

Маючи перед очима один макет, все-таки можна припустити, що основою майбутньої серійної версії Electrified Sedan служитиме модульна платформа e-TNGA, а силова установка складатиметься з пари електродвигунів.

Однак можна стверджувати, що основну ставку Lexus робить на кросовер RZ 450e, який є ґрунтовно перелікованою Toyota bZ4x/Subaru Solterra. А до кінця десятиліття Toyota і Lexus представлять 10 електричних новинок у різних сегментах.

Нагадаємо, що в 2021 році Lexus реалізував по всьому світу 706 тис. автомобілів, 260 тис. з яких були гібридами або електрокарами, при цьому поки що бренд випускає єдину повністю електричну модель - UX 300e.

Джерела: InsideEVs, Мотор1.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані