Honda Civic стала автомобілем року у Північній Америці
Honda Civic стала автомобілем року у Північній Америці
13.01.2022

У листопаді минулого року міжнародний автосалон у Лос-Анджелесі оголосив фіналістів конкурсу «Північноамериканський автомобіль, пікап та позашляховик року» (NACTOY). На початку цього тижня стали відомі переможці у всіх номінаціях. Найкращим легковим автомобілем на дорогах Америки названо корейську Honda Civic нового покоління.

Про це сьогодні, 13 січня, повідомляє Мotor1.

До списку претендентів у категорії найкращий легковий автомобіль увійшли Honda Civic, Lucid Air і спортивні Volkswagen Golf GTI та Golf R. Серед пікапів на перемогу претендували Ford Maverick, Hyundai Santa Cruz і електричний Rivian R1T. Позашляховики Ford Bronco, Genesis GV70 та Hyundai Ioniq 5 повинні були виявити найкращого у своєму класі.

Переможцями у кожній із трьох номінацій стали:

Honda Civic

Ford Maverick

Ford Bronco

Початковий список номінантів включав 36 нових моделей, до другого етапу дійшли 23, а до фіналу – дев'ять. До складу журі входять 50 автомобільних журналістів із США та Канади.     

Минулого року найкращою легковою машиною була названа Hyundai Elantra – корейський седан випередив автомобіль преміум-класу Genesis G80, який також випускається у Кореї, та Nissan Sentra. У категорії позашляховиків перше місце зайняв електричний кросовер Ford Mustang Mach-E, який набрав більше очок, ніж Genesis GV80 та Land Rover Defender. Серед пікапів найкращим експерти назвали F-150.

Конкурс NACTOY проходить вже 27 років, проте до 2017 року переможців визначали лише у двох категоріях: легкові автомобілі та позашляховики, включаючи пікапи.

Джерела: Мотор1, NACTOY

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані