Відмова від ДВС: в Україні хочуть обмежити ввіз і першу реєстрацію таких авто
Відмова від ДВС: в Україні хочуть обмежити ввіз і першу реєстрацію таких авто
22.04.2021

Через погіршення екологічної обстановки тренд електрифікації автомобільного ринку підтримують все більше країн і брендів. Про повну заборону в найближчі роки продажі нових авто з класичними моторами внутрішнього згоряння вже заявили Великобританія, Данія, Сінгапур. Деякі відомі концерни також в своїх стратегіях на найближчі 5-10 років запланували істотне скорочення випуску машин з ДВС і збільшення кількості електричних моделей.

Україна також хоче наслідувати їхній приклад. Міністерство цифровий інфраструктури спільно зі своїми відомствами заявили, що готують проект поетапного заборони ввезення в країну транспорту різних категорій, оснащеного класичним двигуном. Орієнтовні дати зміни правил ввезення та реєстрації таких машин:

  • заборона ввезення старих авто з дизельними моторами - 2028 рік, нових - 2033 рік;
  • заборона ввезення старих авто з бензиновими ДВС - з 2033 року нових - з 2038 року.

У планах чиновників також заборонити використання автобусів з традиційними моторами, але поки це категорію в нові правила не включать, як і гібриди і плагін-гібриди. Звичайно, щоб говорити про подібні заборони в нашій країні для початку потрібно зробити багато для розвитку електричного транспорту та інфраструктури.

На початку березня 2021 року в Україні зареєстровано близько 26 тисяч електромобілів. При цьому 90% зарядних станцій - це станції змінного струму з повільною зарядкою. Міністерство інфраструктури вже заявило про те, що незабаром буде створено мережу швидкісних зарядних станцій для електрокарів з точками на ключових автошляхах держави.

Також Верховною Радою вже прийняті законопроекти №3476 і №3477, спрямовані на стимулювання вітчизняного виробництва електромобілів. Паралельно планується приймати і інші заходи - вводити податкові канікули, пропонувати митні пільги при ввезенні електрокарів.

Повернення до списку


Запропонувати ставку
Заповніть необхідні дані
Купити зараз
Заповніть необхідні дані
Розрахувати ціну під ключ
Заповніть ваш номер телефону та розрахунок вартості прийде вам в Viber
Купити аналогічний варіант
Заповніть необхідні дані